Tips och tricks

Det är egentligen inte så svårt att hantera bingobrickor, duttpennor och andra tillbehör till bingo, men det finns en del tips och tricks man kan använda för att göra det ännu enklare för sig. Dels när det gäller att spela på flera brickor samtidigt och dels vad det gäller olika sorters pennor att dutta eller kryssa med.

Om man vill spela med flera brickor samtidigt i ett och samma spel, för att till exempel öka sina vinstchanser så finns det några saker man kan göra och tänka på för att hålla reda på dem samtidigt. Något man ska tänka på först och främst är om man spelar live eller på nätet, och om man spelar live, spelar man då utomhus (som i bilbingo) eller spelar man inomhus i en bingohall? När man spelar på nätet så finns det en jättefiffig funktion som kallas för autodab eller automarkering, när man spelar flera brickor är det en väldigt bra funktion att använda. Den markerar nämligen åt dig, så om ett nummer som du har på någon av dina brickor ropas ut så markerar spelet den rutan åt dig. Du kan bara luta dig tillbaka och njuta av spelet eller spela chattspel om du vill.

Spelar man bingo live i en bingohall och vill ha flera brickor så ska man för det första tänka på att man inte ska behöva bläddra mellan sina brickor för varje nummer, då kommer du aldrig hänga med i spelet. Försök istället att lägga upp dina brickor framför dig så att alla är synliga. Dessutom är det så att om man skulle missa något nummer som dras i alla fall, så finns det nästan alltid en så kallad nummertavla där utroparen skriver upp alla nummer som dragits. Där kan du titta efter spelet och dubbelkolla alla dina brickor efter vinst. Om man spelar bilbingo är det samma sak som gäller, se till att du slipper bläddra. Detta fixar man då bäst genom att ha en dokumentbricka med clip på eller annat hårt underlag som du sedan tejpar upp dina brickor på. Den tejp man med fördel ska använda är frystejp, även kallad maskeringstejp. Det är för att den inte tar sönder pappersbrickorna när du ska ta loss dem igen. I och med att du tejpar fast dem så kommer brickorna heller inte att blåsa iväg för dig om det är en dag med mycket vind som du spelar.

Vad det gäller ”duttpenna” alltså den penna man använder för att kryssa eller dutta med när man spelar bingo live så är det egentligen en smaksak. Det finns allt från vanliga bläck- och blyertspennor som fungerar alldeles utmärkt till den proffsiga Dab & Ink pennan. Den senare ser ut på det viset att det är som en tub eller tjock spritpenna i skaftet och en liten dyna som fylls med färg när man vänder den mot pappret. Det blir en snygg och snabb duttning i den ruta du vill ha den och pennan är kanske den mest populära att använda.